spot_img

Recept na perfektné Pumpkin Spice Latte: spravte si ho sami doma

Jeseň. To sú posledné hrejivé slnečné lúče a zlatým lístim pokryté ulice. Ale aj chladné rána či neprestávajúci dážď na ktorý sa najlepšie pozerá z okna. Dlhé teplé večery, kedy sa vám nechce zo záhrady či grilovačiek vystrieda intímnejší čas v teple domova. Pod dekou, s knihou a sviečkami. K dokonalej atmosfére jesenných popoludní či skorých večerov vás delí už len posledný krok. Lahodný teplý nápoj. Čo by ste povedali na také tekvicové korenené latté? Máme recept na jedno z tých najlepších a v tomto článku sa o neho s vami podelíme.

Dokonalé latté začína u dokonalej kávy:

Dokonalé Pumpkin Spice Latte sa začína presne tak ako všetky kávové nápoje u kvalitnej kávy. Ako ju pripraviť? Kvalitnú kávu určite nenájdete medzi jej instatnými verziami. Nič sa nevyrovná vôni a chuti čerstvo namletej kávy. Aké sú vaše možnosti?

  • Plnoautomatické kávovary vždy namelú presné potrebné množstvo kávy pred každou jednou dávkou. Stlačením jediného tlačítka zadáte príkaz a vaša kávu máte hotovú expresne rýchlo. Proste dokonalé.
  • Ak ste na väčšiu klasiku, pákové kávovary sú pre vás tou najlepšou voľbou. Nie je nič jednoduchšie ako si zaobstarať mlynček na kávu a zrnká si pomlieť vždy bezprostredne pred prípravou kávy. Na výber máte ručné, ale aj automatické mlynčeky.

Instatnej káve síce hovoríme rezolútne nie, zrnká však nie sú to jediné, čomu fandíme. Milo nás prekvapili aj kapsulové kávovary. Káva z nich je skutočne lahodná a kvalitná. Ocenia ich hlavne tí, ktorým ide (aj) o rýchlejšiu obsluhu a jednoduchšie čistenie kávovaru.

Krok číslo dva? Dokonalý recept

O kvalitu kávy sme sa postarali. Teraz už môžeme smelo prejsť k receptu na nápoj, ktorý nás nielen počas chladnejších jesenných dní, príjemne povzbudí a zahreje nielen na tele, ale aj na duši. Pred samotným postupom,  by sme sa s vami ešte radi podelili o pár sprievodných slov k tomuto neobvyklému, ale dokonalému nápoju.

●      Pravé tekvicové pyré je nutnosťou

Najlepšie domáce tekvicové latté zaručene vyrobíte len z pravého tekvicového pyré. Príprava je veľmi jednoduchá. Tekvicu uvaríte a rozmixujete

●      Prečo práve tekvica?

Tekvicová sezóna vyzýva k tomu, aby sme tieto oranžové poklady prírody využili na všetky možné spôsoby. Aj keď sa vám to môže zdať na prvý pohľad netradičné, sladké tekvicové pyré vás v kombinácii s lahodnou kávou proste dostane

●      Nie je Pumpkin Latte ako Pumpkin Latte: vsaďte na skutočné potraviny

Vo veľkých kávových reťazcoch máte k dispozícii často len presladenú napodobeninu toho ako môže tekvicové latté vyzerať a teda predovšetkým chutiť. Žiadne umelé sirupy s tekvicovou arómou. Skutočné potraviny sú to, čo urobia vaše tekvicové latté dokonalým.

●      Výber mlieka necháme na vás

Mlieko v tomto recepte slúži na vytvorenie lahodného krémového prvku a zjemnenie chuti. To, či použijete klasické kravské mlieko, bezlaktózové alebo variácie rastlinných mliek záleží len na vašich preferenciách.

●      Sladidlo:

Namiesto klasického cukru odporúčame javorový sirup. S tekvicou tvoria veľmi príjemnú chuťovú kombináciu. Jednoducho k sebe ladia. K zvýrazneniu sladkej chuti príjemne napomôže aj vanilkový extrakt. Tak sa ho nebojte  použiť

●      Šľahačka na vrch? Nebude to už priveľa?

Trochu šľahačky na vrch vynesie tento nápoj do nebeských výšin. Nemusíte sa obávať. Dokonalosti nie je nikdy priveľa

Potrebné ingrediencie:

  • 1 väčšie espresso
  • 1 šálka mlieka podľa výberu
  • 3 polievkové lyžice tekvicového pyré
  • 1-2 lyžice javorového sirupu na osladenie
  • 1 čajová lyžička tekvicového korenia: 1/2 čajovej lyžičky škorice, 1/8 čajovej lyžičky muškátového orieška a 1/8 čajovej lyžičky zázvoru a 1/8 čajovej lyžičky mletého klinčeka alebo nového korenia
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • šľahačka na ozdobenie (nepovinné, ale odporúčané)

Postup:

  1. Zohrejte mlieko. Malo by byť dostatočne teplé až horúce, ale vypnite ho predtým než začne vrieť
  2. Pripravte si espresso a nalejte ho do veľkého hrnčeka alebo sklenenej nádoby.
  3. Pridajte pripravené tekvicové pyré, javorový sirup, korenie, vanilkový sirup a dobre zamiešajte
  4. Pomocou napeňovača napeňte mlieko a prilejte ho do pripraveného nápoja
  5. Ak chcete, ozdobte nápoj šľahačkou a posypte trochou tekvicového korenia

A teraz si už len vychutnajte tento lahodný nápoj. Dobrú chuť!

Get in Touch

spot_img

Další články autora

spot_img

Reklama

spot_img

Nejnovější články